HASA har hjemsted i Lyseng svømmebad (Lysengvej 4, 8270 Højbjerg), og der svømmers hver onsdag kl. 19:00 – 22:00

Harald Lie fylder 75 år

Tirsdag den 5. april fylder HASAs mangeårige formand 75 år. Og alle medlemmer af svømmeklubben sender Ildsjælen et stort TIL Lykke og TAK for hans utrættelige indsats i klubbens tjeneste.
Harald var i 1972 en af initiativtagerne til vores svømmeklub, HASA, der efter engelsk forbillede havde til formål at lære handicappede at svømme, mærke glæden og friheden i vandet trods svære handicaps. I starten som et tilbud til voksne, men siden udvidet til også at omfatte børn, og i de senere år har også en masse vandskrækkere fået glæden ved vandet at føle.

FullSizeRender
Der er vist ikke tal på, hvor mange instruktører Harald har uddannet i Lyseng og på kurser i ind- og udland. Ofte i samarbejde med klubbens anden nestor, Vibeke Lie. Ligesom han har været med til at udvikle det tidtagningssystem, som gør, at alle svømmere kan dyste mod hinanden – uanset handicap. Hvilket vi er en del, der stadig husker demonstreret til HASAs 35-års jubilæum i en spændende svømmedyst mellem de kendte århusianske idrætsfolk, Gitte Karlshøj, Chris Kristoffersen, Peter Graulund og Karen Breumsø og vores egen David, motionssvømmer i HASA. Selvfølgelig med David som vinder.

Filosofien, som altid er blevet håndhævet i HASA, er, at alle kan være med uanset handicap. Svømmerne dyster først og fremmest med sig selv, men som i rasksvømningen arrangeres der også stævner med deltagelse af de andre Halliwick-svømmeklubber, hvor der dystes på livet løs om medaljerne. Og i den sammenhæng har Harald gennem årene også været en udfarende kraft, ligesom han gennem sit engagement i HASAM, vores danske paraply-organisation, og internationalt i IHA har arbejdet for at udbrede kendskabet til Halliwick-metoden. Et arbejde, der har gjort ham til æresmedlem begge steder.

Harald er stadig aktiv i bassinet om onsdagen, hvor han underviser nye instruktører og korrigerer os svømmere, så vi bliver endnu bedre og sikrere i vandet. En anden stor hjertesag er hans idrætspolitiske indsats med at bedre forholdene for handicapsporten. Og han har nok at gøre, for her i kommunen er der ikke altid en sammenhæng mellem de fine ord om ”Idræt for alle” og så den virkelighed der tilbydes handicappede idrætsfolk. Det seneste initiativ, Harald har været med til at søsætte, er svømmeklubben HAPSU, Halliwick undervisningstilbud for Psykisk Sårbare og Udsatte voksne, der holder til i Gjellerupbadet.

Harald er en ildsjæl, den danske Mister Halliwick. Men selvom det er ham, der fejres i dag, skal det også med, at en stor del af Haralds indsats i Halliwick- og HASA-sammenhæng har været realiseret i et tæt parløb med Vibeke, som introducerede svømmemetoden i Danmark. Og derfor var det også ganske naturligt, at det var dem begge, der i 2009 som de første modtagere blev hædret med Idrætssamvirkets Frivillighedspris.

God gået Harald.
Kærlige hilsner og til lykke
Svømmerne i HASA